Wat doet een Verloskundigen Dordrecht?

Verloskundigen Dordrecht

Een verloskundige Dordrecht begeleid jou na de bevalling. Maar wat houd de bevalling precies in? Een bevalling is het beëindigen van de zwangerschap waarbij een of meer baby’s de baarmoeder verlaten via de vagina of via een keizersnede. In 2015 waren er wereldwijd ongeveer 135 miljoen geboorten. Ongeveer 15 miljoen werden geboren vóór 37 weken zwangerschap , terwijl tussen 3 en 12 procent werd geboren na 42 weken. In de ontwikkelde wereld vinden de meeste bevallingen plaats in ziekenhuizen, terwijl in de derde wereld de meeste bevallingen thuis plaatsvinden met de steun van een traditionele geboorte bewaker. 

Soorten bevallingen

De meest gebruikelijke manier van bevallen is een vaginale bevalling. Het omvat drie stadia van de bevalling: het verkorten en openen van de baarmoederhals tijdens de eerste fase, de afdaling en geboorte van de baby tijdens de tweede fase en de bevalling van de placenta tijdens de derde fase. De eerste fase begint met krampachtige buik- of rugpijn die ongeveer een halve minuut duurt en elke 10 tot 30 minuten optreedt. De pijn wordt na verloop van tijd sterker en dichter bij elkaar. De tweede fase eindigt wanneer het kind volledig is verdreven. In de derde fase, de bevalling van de placenta, wordt over het algemeen een vertraagde klemming van de navelstreng aanbevolen. 

Houding van de baby

De meeste baby’s worden met het hoofd eerstgeboren; ongeveer 4% wordt echter eerst met voeten of billen geboren, bekend als stuitligging. Meestal komt het hoofd het bekken binnen met het gezicht naar één kant en draait het vervolgens naar beneden. Tijdens de bevalling kan een vrouw over het algemeen eten en bewegen zoals ze wil. Een aantal methoden kan helpen bij pijn, zoals ontspanningstechnieken, opioïden en spinale blokkades. Hoewel het vaak voorkomt dat een snee wordt gemaakt in de opening van de vagina, ook wel episiotomie genoemd, is dit over het algemeen niet nodig. In 2012 vonden ongeveer 23 miljoen bevallingen plaats via een keizersnede, dat is een operatie aan de buik. 

Complicaties door de zwangerschap

Elk jaar leiden complicaties als gevolg van zwangerschap en bevalling tot ongeveer 500.000 sterfgevallen van moeders, zeven miljoen vrouwen hebben ernstige langdurige problemen en 50 miljoen vrouwen hebben na de bevalling een negatief gezondheidsresultaat. De meeste hiervan komen voor in de derde wereld. Specifieke complicaties zijn onder meer belemmerde bevalling, postpartum bloeding, eclampsie en postpartum infectie. Complicaties bij de baby kunnen zijn: zuurstofgebrek bij de geboorte, geboortetrauma, prematuriteit en infecties.

Wat doet een Verloskundigen Dordrecht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven