5 redenen om je hond naar een hondenoppas in Alkmaar te brengen

hondenoppas alkmaar

In Nederland is er geen gebrek aan hondenliefhebbers. Ook in Alkmaar zijn er veel hondenvrienden te vinden. Van chihuahua’s tot Duitse herders, van pekineesjes tot poedels: alle honden zijn welkom in onze kaasstad. En ondanks dat je het liefst altijd bij je favoriete huisdier in de buurt zou willen zijn, kan het voorkomen dat je harige vriend je soms een beetje in de weg zit. Gelukkig kan een hondenoppas in Alkmaar of in jouw woonplaats een uitkomst zijn.

De belangrijkste redenen om je hond naar een hondenoppas te brengen

1. Honden zijn sociale dieren, en vaak zijn er bij een hondenoppas meerdere honden tegelijk. Hierdoor ben je je hond niet alleen even kwijt als je deze naar de oppas brengt, maar leert deze ook nog eens hele goede social skills!

2. Nogmaals, honden zijn fantastisch, maar helaas maken ze je huis er vaak niet schoner op. Als je even je hond wegbrengt heb jij tijd om de haren van de bank te plukken, de modderpoten weg te dweilen en zijn favoriete kleedje te wassen.

3. Hondenoppassen hebben vaak veel ervaring met honden in alle soorten en maten. Ze zijn gewend om ongewenst gedrag op te merken en af te leren.
Trekt Fifi altijd aan de riem als ze een kat ziet in de bosjes? Misschien leert de oppas in een middagje haar dit ongewenste gedrag wel af.

Nog twee goede redenen voor een hondenoppas in Alkmaar of andere stad

4. Jij houdt van honden, de hondenoppas houdt van honden: dat schept een band! Naast je hond, die allemaal harige vrienden maakt bij de oppas, leer jij misschien wel een hele gezellige nieuwe hondenliefhebber kennen. En wat is er gezelliger dan samen anekdotes uitwisselen over jullie harige beste maatjes?

5. Naar de hondenoppas gaan, is voor je hond echt een uitje. Er wordt vaak uitgebreid gewandeld, er zijn andere honden om mee te spelen, andere hondensnoepjes om te proeven en nieuwe geuren te ontdekken. Het klinkt misschien wat zielig om je hond ‘achter te laten’, maar de meeste honden vinden naar een oppas gaan hartstikke leuk.

5 redenen om je hond naar een hondenoppas in Alkmaar te brengen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven