Pluis je afkomst uit met een DNA testMet moderne technieken kan je via een DNA test precies uitzoeken wat je afkomst is. Altijd al willen weten waar je voorvaderen vandaan kwamen? Ben je benieuwd of je misschien ook Arabische en Aziatische genen door je bloed hebt stromen? Stuur je DNA op en kom erachter!

DNA test afkomst: een onderzoek naar jezelf
Een DNA-onderzoek naar afstamming wordt ook wel een biogeografische afstammingstest genoemd. In het kort houdt dit in dat de test onderzoekt waar je voorouders, en de voorouders van je voorouders vandaan kwamen. In sommige tests komen alleen bepaalde geografische gebieden naar voren in de uitslag. Je krijgt dan te weten of je bijvoorbeeld vooral Europese, of ook misschien Afrikaanse roots hebt. Sommige bedrijven kunnen je ook vertellen uit welk land je voorouders kwamen.


In contact met verre familieleden
Er zijn verschillende bedrijven die dit soort tests aanbieden. Bij sommigen kan je bijvoorbeeld ook in contact komen met verre familieleden. Als deze familieleden bij dit bedrijf ook een DNA test hebben laten doen, kan het bedrijf jullie matchen. Meestal wordt deze optie dan ook alleen aangeboden door bedrijven met een grote database. Dan is de kans namelijk het grootst dat er een verre familieconnectie van jou ook bij hen in het bestand zit.

Waar moet je op letten?
Voordat je je afkomst uit laat pluizen is het handig om goed na te denken over wat je belangrijk vindt. Er zijn veel verschillende bedrijven die een DNA test naar afkomst aanbieden. Tussen deze bedrijven kunnen grote verschillen zitten. Denk bijvoorbeeld aan verschillen in de prijs van de test. Ook kan het goed zijn om je te verdiepen in hoe een bedrijf omgaat met je gegevens. In sommige landen is de privacywetgeving een stuk minder streng dan in Nederland. Let dus goed op in welk land het bedrijf zit waar je je wil laten testen. Het gaat immers om erg persoonlijke informatie die wordt onderzocht.

Pluis je afkomst uit met een DNA test

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven