Babyvoeding gezond

babyvoeding gezond

Is babyvoeding gezond? Dat hangt er heel erg vanaf hoe het is bereid. Om er zeker van te zijn dat de babyvoeding gezond is, is het van belang dat er voedingsspecialisten zijn betrokken bij de ontwikkeling van babyvoeding. Verder moeten de maaltijden zo gevarieerd mogelijk zijn. Dit wil zeggen dat er veel soorten groenten zijn verwerkt in de maaltijden. Dit is belangrijk omdat je kind zo veel verschillende smaken ontdekt waardoor deze een gezond voedingspatroon zal ontwikkelen. Als je eenmaal een verkeerd voedingspatroon aangeleerd hebt gekregen, zal je kind dit niet meer zo snel afleren. Voor de ontwikkeling van je kind is het erg belangrijk dat deze genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Gezonde babyvoeding voor je kind

Met gezonde babyvoeding wordt ook voeding bedoeld waarbij er geen overbodige ingrediënten zijn toegevoegd. Denk hierbij aan zout of bepaalde kleurstoffen. Hierdoor zal je kind niet een goede smaak ontwikkelen en krijgt het ook niet de bouwstoffen die nodig zijn. Verder zitten er in sommige soorten babyvoeding vaak chemische toevoegingen. Hier kan je kind allergisch op reageren waardoor het darmstelsel geïrriteerd raakt. Door te kiezen voor gezonde babyvoeding waarbij er alleen gebruik is gemaakt van verse ingrediënten kun je dit voorkomen. De ingrediënten voor deze babyvoeding worden over de hele wereld geteeld en worden zo ingevroren dat alle voedingsstoffen behouden blijven.

Voorbeelden van gezonde babyvoeding

Per leeftijd hangt het er vanaf welke soort babyvoeding je aan je kind kunt geven. Wanneer je kin tussen de vier en zes maanden oud is, is groentepurree een goede optie. Denk aan broccoli purree, aubergine purree en je kunt vaak ook kiezen voor groentepurrees met verschillende soorten groentes. Als je kindje al wat ouder kun je kiezen voor babyvoeding waar al iets meer structuur in zit. Dan ga je al iets meer richting de maaltijd die je zelf ook eet. Denk hierbij aan couscous of een pastamaaltijd. Wanneer je kindje ouder dan 15 maanden is, bevat de babyvoeding al veel meer verschillende soorten smaken. Denk hierbij aan kruiden zoals kurkuma en shiitake.

Babyvoeding gezond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven