Bij welke klachten helpt een bindweefselmassage?

bindweefselmassage Breda

Dit soort massage richt zich vooral op de onderste laag van je spieren en bindweefsels. Een bindweefselmassage helpt vooral bij pijn en chronische pijn, bij constante spierspanning, stijve nek, pijnlijke schouders en lage rugpijn. Eventuele pijn tijdens een bindweefselmassage is afhankelijk van de intensiteit van je klachten. Voor velen is een bindweefselmassage minder  comfortabel als een klassieke Zweedse massage. Drink na zo’n bindweefselmassage veel water. Het helpt sneller melkzuur verwijderen. Dat voorkomt stijve en pijnlijke spieren de dag na een massagesessie. Ook oedeemtherapie Breda pakt deze vervelende pijnklachten aan.

Hoe snel zal ik resultaat zien?

Net zoals de ernst van je klacht niet van de ene op de andere dag duidelijk wordt, kan één behandelmethode je pijn natuurlijk niet volledig verlichten. Heel wat patiënten denken dat hoe groter de druk is die de therapeut uitoefent, hoe sneller ze van hun klachten verlost zijn. Dat is spijtig geniet niet zo. Alle spierknopen wegwerken kan onmogelijk met een massage. Tijdens een massage bij de fysiotherapeut gaat het om een totaalpakket. Dat omvat het aanleren van de juiste houding, ontspannende technieken en regelmatige massage om chronische spierknopen en spanning op te lossen.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Bij chronische spierspanning of letsels ontstaan ​​vaak verklevingen in je spieren, ligamenten of pezen. Die kunnen je bloedsomloop blokkeren en pijn veroorzaken. Ze kunnen je ook in je beweging beperken en ontstekingen veroorzaken. Bindweefselmassage zal deze verklevingen fysiek afbreken en je (chronische) pijn verlichten.

De voordelen van een bindweefselmassage

Terwijl onze klassieke massagetherapie zich vooral richt op ontspanning, gaat het bij de bindweefselmassage meer op specifieke problemen, zoals:

  • Het behandelen van pijn en chronische pijn
  • Beperkte mobiliteit
  • Het herstel van veel voorkomende blessures na een val, sportblessures en whiplash
  • Repetitive Strain Injury (RSI)
  • Het verbeteren van je lichaamshouding
  • Reumatische pijnen, pijn als gevolg van artrose en artritis
  • Spierspanning of spasmen

Kamp je met een of meerdere van deze klachten en blijven die aanslepen? Dan kan Bindweefselmassage Breda je daarbij helpen.

Bij welke klachten helpt een bindweefselmassage?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven