Wat doet een verloskundige in Rotterdam Zuid?

KYC (staat voor Know your Customer)

Uiteraard moet een ondernemer zijn klanten kennen. Naar die klanten wordt verwezen met de letters KYC (staat voor Know Your Customer). Ondernemers zijn doorgaans graag op de hoogte van de identiteit van hun klanten. Bovendien kunnen ondernemers dan reputatieschade voorkomen. De meeste ondernemers weten dat de Wwft wet per 10 januari 2020 stevig is aangescherpt. Ze weten dus ook dat ze hun klantenbestand grondig moeten screenen. Ze moeten het KYC-principe in hun bedrijf dus op juiste wijze vormgeven. Natuurlijk willen ondernemers graag weten hoe ze dat moeten doen.

Het KYC-proces

Ondernemers moeten weten dat het KYC-principe niet iets eenmaligs is. Het is een structureel proces dat door  ondernemers op de de juiste manier moet worden vormgegeven. Om dat te bewrkstelligen kunnen ondernemers hgebruikmaken van een softwarepakket. Door gebruik te maken van het softwarepakket kunnen ondernemers fraude, het financieren van terrorisme en witwassen structureel tegengaan. Reputatieschade voor hun bedrijf kan zo worden voorkomen. Het structurele KYC-proces is dus heel belangrijk. 

Ondernemers kunnen financiƫle misdrijven tegengaan

Ondernemers kunnen geconfronteerd worden met dubieuze transacties. Hoe kunnen ondernemers financiƫle misdaden tegengaan? Ondernemers kunnen eenvoudig dubieuze transacties melden door gebruik te maken van door een bedrijf ontwikkelde software. Ondernemers kunnen een klantenportefeuille aanleggen. Vervolgens wordt die klantenportefeuille structureel gescreend op dubieuze handelingen. Ook kan de echtheid van een identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Bovendien kan er een KvK-uittreksel aan het dossier worden toegevoegd. Is dat allemaal gedaan en blijkt dan dat een zakenrelatie verdacht is of dat er sprake is van frauderen of witwassen? Dan krijgt de ondernemer hiervan een melding. Vervolgens kan hij actie ondernemen.

Ondernemers worden geholpen met KYC

Natuurlijk willen ondernemers weten met wie ze zaken doen. Natuurlijk willen ondernemers reputatieschade voorkomen. Ze kunnen geholpen worden door de door een bedrijf ontwikkelde software en tools. Gelet op de strenge wetgeving is dat niet onbelangrijk. Ondernemers moeten hun klanten kennen. Ze moeten dus weten met wie ze zakendoen en of er risico’s zijn verbonden aan dat zakendoen. Ondernemers kunnen een demo van de software aanvragen.

Wat doet een verloskundige in Rotterdam Zuid?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven