Zorg in Noord-Brabant

) Zorg Noord-Braban

Ben je op zoek naar zorg in Noord-Brabant? Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan intramurale zorg in Noord-Brabant of thuiszorg. Op basis van de zorgvraag die er bij jou speelt wordt er passende hulp opgezet. Als je intramurale zorg aanvraagt kun je rekenen op de zorg van een zorgprofessional. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je langer dan een dag in ziekenhuis opgenomen moet worden. Hierop heeft het begrip intramurale zorg dan ook betrekking. Je wordt dan op de plek waar je verblijft geholpen met de zorg die je nodig bent. Vaak is het mogelijk om na een periode in het ziekenhuis weer naar huis te gaan maar soms is het een betere beslissing om in een zorginstelling te gaan wonen.

Thuiszorg ontvangen

Zodra je ouder wordt lukt het vaak nog wel om thuis te wonen maar niet meer zoals je eigenlijk wilt. Je kunt merken dat het lastiger wordt om bepaalde huishoudelijke taken goed uit te voeren of dat het douchen simpelweg te veel wordt. Misschien overweeg je om naar een verpleeghuis te gaan of een andere zorginstelling. Zeker omdat het je ook al zo veel energie kost om naar de kapper gaan. Toch hoeft dat niet altijd nodig te zijn als je thuiszorg krijgt. In dat geval krijg je alle zorg die je nodig bent gewoon aan huis. Je kunt de hulp ontvangen van een zorgprofessional maar ook een kapper kan bij jou aan huis komen. Dan ben je ook geen energie kwijt aan het reizen naar de kapper toe.

Huishoudelijke hulp thuis ontvangen

Naast zorg gerelateerde hulp is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij het schoonmaken van jouw huis. Zo kun je in overleg met een schoonmaakster afspreken wat er allemaal moet gebeuren. Je mag zelf bepalen hoe vaak je de hulp wilt ontvangen. Misschien lukt het nog wel om zo af en toe een beetje af te stoffen maar is het verschonen van het bed je te veel, dan kun je afspreken dat je dit overlaat aan een schoonmaakster.

Zorg in Noord-Brabant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven